Ako nakupovať postieľku

Najkrajší deň začína po kvalitnom spánku, súhlasíte? Môžeme vás uistiť, že to nie je len výsada dospelých. Už aj bábätká sú spokojnejšie a majú lepšiu náladu, ak sa dobre vyspinkajú. Hlavne pre nich je spánok kľúčový. Po narodení prespí dieťa dokonca až 20 hodín denne, neskôr sa tento čas skracuje. Spánok je podstatný nielen pre ich dobrú náladu a sústredenosť. V prvom rade je dôležitý pre ich ďalší vývoj. Preto výber postieľky netreba podceňovať.

Newborn, Baby, Feet, Basket, Young, Delicate, Toes

Kolíska – áno, či nie?

Hojdanie dieťatko upokojuje. A to nielen v náručí matky, ale aj v kolíske. To je jej najväčšia výhoda. Dieťatko sa pri kolísaní upokojí a rýchlejšie zaspí. Kolíska má však aj svoju nevýhodu – po čase ju v každom prípade treba zameniť za postieľku. V závislosti na veľkosti bábätka a typu kolísky je vhodná pre deti do 3-6 mesiacov.

Na čo myslieť pri výbere postieľky?

Viete, ako dlho chcete postieľku používať? Najpredávanejší rozmer postieľky je 120 × 60. Je určený pre deti do troch rokov. Po troch rokoch môže dieťa spať v štandardnej posteli. Ak by ste však chceli používať postieľku dlhšie, môžete sa rozhodnúť pre väčší rozmer 140 × 70. V ponuke sú dokonca aj postieľky, ktoré rastú s bábätkami a možno ich zväčšovať až do rozmeru junior postele. Pri kúpe postieľky vždy skontrolujte aj jej nosnosť. Váhu napríklad do 15 kg môže bábätko dosiahnuť už ako dvojročné.

Baby, Hug, Blue, Bed, Sleep, Quiet, Cradle

Dbajte na výber matraca

Je dokázané, že dieťatko spí lepšie na mäkšom matraci. Treba však myslieť na to, že bábätko je ľahšie, preto matrac, ktorý sa nám môže zdať mäkký, môže byť pre bábätko stále tvrdý. Nemal by byť však úplne mäkký pre správny rast chrbtice. Najčastejšie bývajú vyrobené z kokosovej vrstvy, pohánkových šupiek alebo molitanu, prípadne z kombinácie týchto materiálov. Na matrac môžete umiestniť ochrannú podložku. Ideálne, ak je z vrchnej časti bavlnená, aby pokožka bábätka dýchala a dieťatko sa nepotilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *