Triky, ako uspať bábätko. 5 rád pre každého rodiča

  1. Správna chvíľa pre uspávanie bábätka

Pamätajte na to, že príliš unavené dieťa veľmi ťažko zaspí. Ako náhle uvidíte, že vaše dieťa začína byť unavené, dajte ho spať. Lenže ako to spoznať? Dieťa začne byť pokojnejšie, tichšie. Neprejavuje už taký záujem o hračky a okolie.

Family, Newborn, Baby, Child, Infant, Happy, Mother

  1. Spanie s rodičmi

Nedajte sa ovplyvniť okolím a radami, že dieťa nemá spať v posteli rodičov. V noci sa vám bude určite kojiť oveľa pohodlnejšie v spoločnej posteli a navyše bábätko bude vo vašej prítomnosti oveľa pokojnejšie. Ak sa predsa len bojíte, že by sa mohlo pri spoločnom spaní niečo stať, zložte z postieľky jeden bok a prisuňte ju k tej vašej. Dieťa bude vo svojej postieľke, ale na dosah ruky od vás.

  1. Zabudnite na životabudiče

Večer sa vyhýbajte káve, čiernemu alebo zelenému čaju. Vďaka kojeniu môžu tieto nápoje dieťa stimulovať a uspávanie sa odloží na neurčito. Radšej si dajte studenú vodu a k desiate trochu zeleniny, semienka či sušené ovocie. Energiu získate tiež, ale oveľa zdravšie.

  1. Hudba uspáva

Hudba dokáže naozaj divy. Je tiež pravda, že odnepamäti mamičky deťom spievajú. Dnes už máme aj moderné vymoženosti, takže možností je veľa. Na deti má hudba a spev veľmi upokojujúce účinky. Pomáha aj tzv. biely šum. To sú zvuky napr. vysávača, mixéra, hustého dažďa, mora či vody.

  1. Vôňa mamičky

Je to tak. Malé bábätko najlepšie upokojí vôňa mamičkinho tela, mliečko, pohladenie a hlas. Niektorým deťom môže k pokojnému spánku pomôcť napríklad vaše tričko, ktoré mu dáte do postieľky.

People, Woman, Mother, Child, Kid, Baby, Girl, Kiss

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *